Dutch English

Jan Hoijtink


Studeerde bij de pianisten Thom Bollen en Jan Wijn. Bij eerstgenoemde studeerde hij cum laude af vervolgens behaalde hij in 1981 zijn einddiploma Uitvoerend Musicus met aantekening Kamermuziek.  Jan is correpetitor aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en begeleidt instrumentalisten en vocalisten bij hun tentamens en examens aan het Conservatorium. Ook op Muziekfestivals en Masterclasses op het gebied van Kamermuziek en concoursen trad en treedt hij vaak op. Hierbij vallen de deelnemers  regelmatig in de prijzen.
Hij geeft ook privé pianoles aan jonge en gevorderde pianisten.

Als duo samen met violiste Helma Leenhouts is door de jaren heen een heel groot repertoire opgebouwd waarmee al talloze concerten zijn gegeven in binnen en buitenland.
Recent hebben zij opgetreden in Duitsland, Estland, Finland, Nederland en Zwitserland.
Het Lovisa pianotrio bestaat uit bovengenoemd duo plus de Celliste Monique Bartels.
Dit trio heeft eveneens een indrukwekkend repertoire. De naam Lovisa is ontleend aan het romantische zomerverblijf van Jean Sibelius, die daar vele trios heeft gecomponeerd.
Hun repertoire reikt van klassiek tot hedendaags klassiek. Dit betekent dat boeiende en afwisselende programma’s worden geboden. Ook brengen zij stukken ten uitvoer in het kader van zogenaamde themaprojecten.
 

 

 

 

 

Home Helma Leenhouts cd's Jan Hoitink Recensies Contact